Nyheter


Filtrera

God jul!

I stället för att köpa julklappar till våra kunder har vi i år valt att stötta Barncancerfonden och det viktiga arbete de gör. Vår gåva går oavkortat till forskning.

Ny verkstadslokal

Under hösten har vi förberett flytt av vår verkstad till grannfastigheten tvärs över gården. Ny färg på väggarna och ett rejält slitstarkt golv är på plats. Likaså nya lagerhyllor och pallställningar. Och nu arbetar vi i skarpt läge i vår nya miljö.

Vår nya verkstadslokal är större och mer ändamålsenlig, vilket gör vårt arbete effektivare och enklare. Och inte minst säkrare för våra medarbetare.

Hör av dig om du har vägen förbi så visar vi dig runt.

3D-scanning

Sedan tidiga hjälpmedel som talmeter, tumstock och måttband har det i omgångar kommit flera olika tekniska innovationer som förbättrar exakthet och underlättar mätningar. 

Vi erbjuder riktigt avancerad 3D-scanning. Med den här sylvassa tekniken går nu mätningarna snabbare, är smidigare och har en exakthet som överträffar det mesta. Vi skapar en exakt kopia av verkligheten, till exempel ett rum, och bygger upp det i ett punktmoln. Med det som ingångsvärde arbetar våra konstruktörer i CAD och skapar modeller i sitt arbete. Och det arbetet kan exempelvis vara att designa och konstruera skensystem till våra kunder.

Tack vare den här tekniken precisionsmäter vi objekt upp till 80 meter, och vi når en exakthet på 0,3 mm från 20 meters håll. När mätningen är genomförd har vi dessutom tillgång till hela det rum vi har scannat, så att vi enkelt kan gå tillbaka och kolla vinklar, mått och mätpunkter som vi initialt inte visste behövdes. Tidsbesparande och högkvalitativt. 

Grattis Jonas!


Sommarens fototävling har nu fått en vinnare! Det är Jonas Lindberg från Vikbolandet som har tagit den här fantastiska bilden i närheten av sin bostad. Dramatisk och vacker! Priset är ett installerat överspänningsskydd som kommer att installeras i Jonas bostad under hösten.

Fototävling!

Fototävling! Juli är en av de månader det åskar som allra mest i Sverige. Och nu utlyser vi en tävling där du tävlar med din bästa bild eller film med blixt i motivet. Fast det är såklart inte din kamerablixt vi vill att du fotograferar, utan den där som mullrar på himlen …

Ett krav är att du har tagit bilden själv, dvs du får inte använda någon annans bild från t ex Internet; upphovsrättsliga lagar och regler gäller. Har du däremot en bild eller film sparad sedan tidigare år är det helt ok att tävla med den.

I augusti kommer juryn att utse en vinnare. Vinnaren får ett överspänningsskydd inklusive installation i sin villa (inom Sverige), värde cirka 6 000 kr. Ett överspänningsskydd skyddar elektronisk utrustning från de överspänningar som kan uppstå när åskan slår ner i eller i närheten av bostaden; det kan med andra ord bespara dig tråkiga och dyra utgifter, och förhindra bränder. Juryn består av fotograf Jeanette Dahlström, Tommy Ernerudh Länsförsäkringar, Mats Liljegren Svenska Elkedjan AB och Per N Lekemark Mericon Sverige AB. Ditt bidrag mejlar du till info@mericon.se senast 31:a juli 2021. I och med att du skickar in ditt tävlingsbidrag till oss medger du att vi och våra samarbetspartners får publicera det fritt i våra kommunikationskanaler. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till och ha en härlig sommar!

Servicebil

Många av våra servicejobb sker på plats hos våra kunder. Installation och driftsättning av olika system samt byte och injustering av komponenter hör till de vanligare uppdragen. Vår servicebil har en grundutrustning med de verktyg och maskiner som vi använder mest frekvent, men anpassas förstås efter respektive uppdrags karaktär och omfattning.

Intervju med Emil om ISO

Under hösten och vintern har vi lagt ner en hel del energi för att uppnå ISO-certifieringar på vårt miljöledningssystem och på vårt kvalitetsledningssystem. Ett arbete som har varit omfattande, inspirerande och lärorikt. Vi har alla varit engagerade utifrån våra olika yrkesroller, så det har varit ett lagarbete att gå i mål med. Men det är vår produktansvarige Emil Flodman som har drivit och projektlett hela processen.
- Vad har vi för nytta av att ha de här certifikaten?
Certifieringen har gett en god inblick i det dagliga arbetet, vi har fått en förståelse för eventuella flaskhalsar i de dagliga rutinerna. Den förståelsen har sparat oss både tid och energi. Certifikaten ser jag som ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt med våra kvalitets- och miljöfrågor. I princip hela certifieringsarbetet har utgått från att analysera vårt arbetssätt, som vi i stort sett alltid har haft, och sedan finslipa och utveckla vissa punkter. Ledningssystemen som nu är upprättade kommer förenkla och effektivisera hela organisationens arbete, förhindra att problem uppstår men framförallt förebygga att samma problem uppstår två gånger.
- Vad har våra kunder för nytta av att vi är certifierade?
Våra kunder kommer nu få ytterligare en garanti på att vi alltid strävar efter att leverera en god kvalitet på ett hållbart sätt.
Hur ska vi fortsätta arbeta med de här frågorna?
Ledningssystemen är implementerade i hela organisationen och arbetas efter dagligen från inkommen förfrågan till slutlevererad lösning eller produkt. Vi kommer att fortsätta att utveckla våra rutiner och interna processer för att kunna minimera risken för kvalitets- eller miljöavvikelser. 
Tips till andra företag som funderar på att certifiera sig?
Jag tror att de flesta som funderar på att certifiera sig känner att man har en bra grund i sitt nuvarande arbetssätt. Så börja med en analys av arbetsflödet och utgå ifrån det. Jobba sedan med de detaljer man eventuellt behöver förändra, förbättra eller utveckla. 

Vi söker säljare

”Är du sugen på att ta nästa steg i din karriär?” Visst har du sett ett gäng rekryteringsannonser börja precis så? Visst låter det rätt klyschigt? Men vi vågar påstå att det faktiskt är så det kan bli hos oss. Vi tror att du redan har ett imponerande CV, men vi tror också att du är en person som vill fortsätta att växa. Och att du är en person som gärna vill bidra till gruppens utveckling genom att generöst tillföra dina kunskaper och erfarenheter, samtidigt som du själv växer genom att vara nyfiken, modig och mottaglig för att tänka i nya banor.

Vi växer och vi behöver bli fler.

För att möta efterfrågan på våra tjänster och produkter behöver vi nu alltså ytterligare en kollega. Minst. Våra kunder är konsulter, elinstallatörer, projektledare och byggare som i olika faser i sina projekt behöver våra kunskaper kring strömfördelning, jordning och åskskydd. Vi är angelägna om att hålla en hög och jämn kvalitet på alla våra råd, rekommendationer, 3D-ritningar, riskanalyser, produkter och installationer. Vi vet också att våra kunder värdesätter snabba och korrekta svar, och leveranser just-in-time. De till och med kräver det. Vi har ett flexibelt och dynamiskt förhållningssätt, vilket möjliggörs tack vare etablerade och logiska rutiner. Det flexibiliteten gör också att vi är mottagliga för olika typer av personer som söker sig till oss. Tjänsten kan alltså komma att utformas efter dig. Så vem är du?

Vi ser framför oss att du har en bakgrund inom el. Men exakt vad du gjort kan variera. Hos oss har vi en hel del internutbildningar, så det du inte kan just nu kan du säkert lära dig. Vi förväntar oss att du är prestigelös, driven och en fena på att skapa och vårda relationer. Både internt och externt. Och det är viktigt. För i de medarbetarundersökningar vi genomför får vi väldigt höga värden på bland annat trivsel, engagemang och motivation. Och så ska det fortsätta vara. I ditt nya lag finns drygt 20 fantastiska medarbetare. Vill du veta mer om oss och hur det är att arbeta här kan du ta kontakt med vem du vill av oss och ställa frågor. Du vet var du hittar våra kontaktuppgifter. 

Berätta om vem du är, vad du har gjort hittills i din karriär och varför du söker dig till oss. Mejla så snart du kan till ansokan@mericon. Hoppas vi hörs!

Clear River Racing

På Karlstads universitet pågår sedan 14 år ett spännande projekt. Ett trettiotal studenter, varav de flesta är blivande ingenjörer, arbetar teoretiskt och praktiskt med att bygga en bil. Och det är inte vilken bil som helst: den byggs för racing på Formel 1-bana. Hur coolt är inte det!?

Teamet heter Clear River Racing, och har tidigare tävlat på anrika banor som tyska Hockenheim och på Silverstone i Storbritannien. För några år sedan placerade de sig på en hedrande pallplats på just Silverstone, och det bland 100 tävlande universitet.

I år bygger CCR för första gången en eldriven bil. En härlig utmaning som ligger helt rätt i tiden. Nyligen var de på studiebesök hos oss. Då bjöd vi på en rundvandring och en genomgång av fördelarna med Flexibar jämfört med kablage. Bilden de bygger just nu beräknas vara färdig för racingbanorna i sommar, och vi håller förstås tummarna för att de Flexibarer vi levererat hjälper CCR till nya framgångar.

Webbinarium

Nu är det dags för webbinarie igen! Nytt för i år är att du får färska nyheter kring de senaste reglerna och tillämpningarna inom åskskydd och jordning, direkt från SEK Svensk Elstandard, där Christian är ledamot en internationell standardiseringskommitté. Så passa på att del av våra kunskaper och elfarenheter! Läs mer på: mericon.se/page/services